Hoppa till huvudinnehåll

Att stå på egna ben - Studieliv

jordglobsbord, studieliv
jordglobsbord, studieliv Bild: Studieliv - Pampas jordglobsbord

Att stå på egna ben - Studieliv

Hur många gånger tömde du diskmaskinen hemma hos föräldrarna eller hur ofta köpte du mat och såg till att det fanns tillräckligt med toapapper i skåpet?
Att flytta hemifrån kanske inte alltid är lika glamoröst som man tänkte sig. Vem klipper av navelsträngen direkt och vem tar tid på sig att bli självständig? Stefan Eklöf, 21 år, studerar på Arcada till restonom och minns tiden när han flyttade hemifrån.

“Den största överraskningen var nog hur mycket pengar det går åt till att köpa mat. Och inte bara det, jag ville ju också att det skulle smaka gott!” urbrister Stefan. “Arbetsfördelningen kom också lite som en shock. Gör jag inte mat själv, får jag inte mat heller.”

Stefan bor i en etta i Majstranden nära skolan och har inrett lägenheten med en massa minnen.

“En av det finaste sakerna jag äger är mitt jordglobsbord som jag ärvt. Det känns verkligen som en del av mig och betyder en massa..” berättar Stefan.

“Att betala räkningar, göra elavtal och andra liknande grejer känns kanske inte lika fint men man samlar ju vuxenpoäng. Jag jobbar dessutom vid sidan om för att klara av vardagen bättre.”

Det här avsnittet av Studieliv finns nu på Arenan.