Hoppa till huvudinnehåll

Folkhälsan tar över stiftelseverksamhet

Tanken med samgången är att skapa en gemensam stark svensk aktör inom äldrevården i Helsingfors. Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist ventus

Folkhälsan tar över stiftelserna Blomsterfondens och Brummerska hemmets äldrevårdsverksamhet i Helsingfors.

Det här görs för att få en stark svensk aktör inom äldrevården, skriver parterna i ett pressmeddelande.

- Jag är verkligen glad att vi kommit fram till den här lösningen, som endast kan ha en positiv inverkan på utvecklingen inom svenskspråkig äldreomsorg, säger Stiftelsen Blomsterfondens ordförande Guy Catani.

För personalen och för de äldre innebär samgången ingen förändring.

De nuvarande äldreboendena kommer att kvarstå som tidigare. Stiftelsen Blomsterfonden har sitt äldreboende i Kottby, Stiftelsen Brummerska Hemmet har sitt äldreboende i Baggböle och Folkhälsan Syd har sitt äldreboende i Brunakärr och i Södra Haga. Förutom i Helsingfors har Folkhälsan äldreboende i Vanda i Dickursby och i Esbo i Hagalund.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen