Hoppa till huvudinnehåll

Italienska soldater inför rätta i Indien

Bild: EPA/GUIDO MONTANI marinsoldater

De två italienska marinsoldaterna som står anklagade för mord på indiska fiskare har återvänt till new Delhi.

Italiens vice utrikesminister Staffan de Mistura önskar att processen mot soldaterna går så snabbt och smärtfritt som möjligt, helst bara några månader. Mistura har har följt med soldaterna till Indien och enligt honom är en dödsdom helt otänkbar.

Soldaterna fängslades i februari 2012 efter att ha skjutit ner två indiska fiskare. De skickades tillfälligt tillbaka till Italien för att rösta i parlamentsvalet förra månaden. Då Italien inte återlämnade dem till Indien uppstod en diplomatisk kris där Indien bland annat förbjöd den italienska ambassadören från att lämna landet.

Läs också