Hoppa till huvudinnehåll

"Jag talar med Gud"

Oskar Pöysti
Oskar Pöysti Bild: Yle/Pixel oskar pöysti

Skådespelaren Oskar Pöysti turnerar i Svenskfinland med ett lapptäcke av tankar kring tro, tvivel och kanske mest av allt tröst.
- Vi är både inom teatern och samhället alltför fixerade vid det konkreta och mätbara, tycker Pöysti, konstnärlig ledare på Viirus i Helsingfors.

Corpus Christi är det amerikanska "passionspelet" av Terrence McNally där Jesus och hans lärjungar alla är bögar. Nu har den haft urpremiär i Finland och Pixel tittar närmare på pjäsen och på Helsingfors Gayteater som sätter upp den.

Tv-reportern Elisabeth Mansner har gjort en tidsresa till 1986, då hon träffade barnuppfostringsgurun Anna Wahlgren på Finlandsturné. - Det var en djupt engagerad och karismatisk kvinna jag mötte i Helsingfors, då Barnaboken på 600 sidor publicerades på finska, berättar Mansner. Anna Wahlgren berättade hur Barnaboken kom till. Men hur hennes eget familjeliv såg ut, var det ingen som talade högt om. Trettio senare har Mansner intervjuat också dottern Felicia Feldt.

Pixel fredagen den 22 mars kl 20.30 i Yle Fem,
30 dagar på Arenan