Hoppa till huvudinnehåll

Vasaborna i Halv åtta hos mig tror sig kunna slå svenskarna

På vänstra sidan av bordet. Fredrik Kullberg och Giovanna Marroni-Teir. På den högra, Ebba Håkans och kvällens värd Tappi Hovi. Bild: Yle/Kati Enkvist halv åtta hos mig

Man möts av musik, skratt och delikata matdofter när man stiger in i Tappi Hovis hem. Känslan är på topp och kinderna är rosiga efter en hel dag av filmande. Hovi, Ebba Håkans, Fredrik Kullberg och Giovanna Marroni-Teir ska alla vara med i matlagningsprogrammet Halv åtta hos mig.

Bild: Kati Enkvist / YLE halv åtta hos mig

Det finns inte en gnutta mat kvar på tallrikarna som står på det vackert dukade bordet. Under veckan har var och en av deltagarna i Halv åtta hos mig bjudit varandra på en trerätters middag och resultatet har varit gott.

- Det finns nog ingen rätt som har blivit fruktansvärt misslyckad, säger Tappi Hovi

- Nja, det kan ju vara svårt med konsistensen ibland, säger Ebba Håkans och skrattar.

Det råder en skön stämning mellan, de för varandra tidigare okända, Vasaborna. De har lärt känna varandra väl under de senaste dagarna. Det gemensamma intresset är mat.

- Vi har alla lite olika stilar. Jag som är äldst kör väl mest klassiskt medan de här yngre vågar experimentera mera, säger Hovi.

Nervöst framför kameran

Det blev ganska nervöst när tv-teamet dök upp. Åtminstone den första dagen.

- Det kändes väldigt ovant att stå framför kameran till först, men nu har vi blivit varma i kläderna, säger Fredrik Kullberg.

Och även tv-teamet är nöjda med sina erfarenheter i Vasa.

- Vi har ju världens bästa jobb. Det är underbart att bli inbjuden till någons hem och få mat och dryck. Det brukar alltid vara en härlig upplevelse, säger Cherie Tarighi.

Vi överträffar svenskarna

Självförtroendet bland de nya tv-stjärnorna är stort. Även om de svenska amatörkockarna brukar göra delikat mat så tror ändå hela gänget att finländarna är de bästa kockarna.

- Ja, slår vi dem inte så kommer vi i alla fall att överraska dem, säger Kullberg.