Hoppa till huvudinnehåll

Finland klart bättre i Luxemburg

Kasper Hämäläinen
Kasper Hämäläinen Bild: EPA/NICOLAS BOUVY luxemburg

Finlands fotbollslandslag tog en klar seger över Luxemburg på bortaplan. Slutsiffrorna skrevs 3-0. För Finlands mål stod Alexander Ring, som gjorde sitt första landslagsmål, veteranen Mikael Forssell och Joona Toivio.


Med självförtroendet på topp efter VM-kvalmatchen mot Spanien mötte Mixu Paatelainens mannar Luxemburg på Stade Josy Barthel. I matchen mot Spanien lyckades Finland inte många gånger ta sig bort från den egna planhalvan. I matchen mot Luxemburg tog Finland däremot genast kontroll medan Luxemburg koncentrerade sig på att försvara.

Alexander Ring inledde friskt och var nära att näta efter 23 spelade minuter. Ring styrde ett inlägg av Teemu Pukki via en luxemburgsk försvarare rakt i den luxemburgska målstolpen.

Strax innan pausen kunde Ring göra sitt första landslandsmål. Ring spelade vägg med Kasper Hämäläinen, bröt sig igenom försvaret och lade bollen säkert bakom ryggen på en hjälplös Jonathan Joubert.

Vid pausen tog Lukas Hradecky över Niki Mäenpääs plats i det finländska målet medan Mikael Forssell tog Teemu Pukkis plats i anfallet.

Finland inledde den andra perioden starkt. Efter 49 minuter fällde Eric Hoffmann i det luxemburgska försvaret Kasper Hämäläinen på straffområdet och veteranen Forssell kunde göra sitt 29:e landslagsmål. Nu är han endast tre mål efter Jari Litmanen i statistiken.

Strax efter Forssells straffmål utvisades Chris Phillips och Luxemburg var tvunget att spela resten av matchen med tio mot elva. Finland var nära att göra ett tredje mål efter 73 spelade minuter när Roman Eremenkos frispark nästan överraskade Joubert som stoppade bollen på mållinjen.

Joona Toivio satte in matchens sista mål efter en hörna efter 90 spelade minuter.

Finland har nu spelat totalt fem gånger mot Luxemburg och det här var den fjärde segern i rad. Senast Finland vann, det vill säga 2001, slutade matchen 1-0 efter att Mikael Forssell gjort sitt första mål i A-landslaget.

Öppningselvorna

Finland
1 Niki Mäenpää
13 Kari Arkivuo
15 Markus Halsti
3 Niklas Moisander
22 Jukka Raitala
19 Alexander Ring
14 Tim Sparv
16 Teemu Tainio
21 Kasper Hämäläinen
7 Roman Eremenko
10 Teemu Pukki

Luxemburg

1 Jonathan Joubert
5 Tom Schell
4 Eric Hoffmann
2 Billy Bernard
16 Chris Phillips
11 Stefano Bensi
17 Mario Mutsch
8 Gilles Bettmer
9 Daniel da Mota
13 Aurelien Joachim
18 Laurent Jans

Läs också

Nyligen publicerat - Sport