Hoppa till huvudinnehåll

Spel av Åboföretag har laddats ned av fem miljoner

Bild: Tribeflame benji bananas

Åboföretaget Tribeflame grundades 2009 och skapar spel för telefoner och surfplattor. Deras senaste spel, Benji Bananas, släpptes för cirka en månad sedan och har nu laddats ner över fem miljoner gånger och spelas av omkring en miljon människor varje dag.

Tribeflames verkställande direktör Torulf Jernström tror att Rovios världskända spel Angry Birds har hjälpt att öppna upp marknaden i Finland och han säger att Finland och Norden idag är ledande inom spelbranschen.

Mobila spel bygger ofta på enkla koncept som man snabbt kommer in i. Benji Bananas går till exempel ut på att få en apa att ta sig så långt som möjligt genom att svinga sig på lianer och samtidigt samla bananer som ger poäng. Tack vare spelets popularitet kommer företaget att utvidgas. Nästa vecka får de en ny anställd och släpper en ny version av spelet som passar fler telefonmodeller och surfplattor.

För tillfället finns Benji Bananas endast tillgängligt på telefoner och surfplattor med operativsystemet Android.