Hoppa till huvudinnehåll

Eurovisionen råkade också ut för aprilskämt

Bild: EBU malmö 2013

Under första april spreds det på webben nyheter om att Eurovisionen i framtiden skulle ha tre värdländer under samma år, att bland annat Ville Pusa ska uppträda med Krista Siegfrids och att Malmö döper om stadsdelar inför ESC.

Den officiella Eurovisionswebbsidan eurovision.tv skrev att Eurovisionen under 2015 kommer att ha tre värdländer för att fira tävlingens 60-årsjubileum. Den som vinner året innan får ordna finalen, medan tvåan och trean får arrangera semifinalerna. Det här skulle betyda att kostnaderna delas på tre och att tre länder istället för ett får synlighet.

Kvällstidningen Iltasanomat meddelar att Krista Siegfrids i smyg med Yle har filat på sitt nummer för Malmö och hon kommer att ha med sig en rad kända musikprofiler från Finland på scenen. Bland annat kommer Taikapeili-medlemmarna Hanna-Riikka Siitonen och Nina Tapio att fungera som bakgrundssångare och brudfrämmor, medan sångaren Ville Pusa spelar bestman och Sami Hintsanen från Tartu Mikkiin-programet föreställer präst. För koreografin står Airi Samulin. Iltasanomat citerade Viisukuppila.

Den svenska tidningen Sydsvenskan för sin del berättar att fem ställen i Malmö kommer att permanent byta namn inför Eurovisionen i maj. Förorten Lorensborg blir Loreensborg och köpcentret Caroli City blir Carola city. Området Herrgården blir Herreysgården och så vidare. Bland kommentarerna på tidningens webbsida kan man se att alla inte förstod att det handlade om ett aprilskämt, utan tycker att man borde sätta pengar på vettigare saker.

Läs också