Hoppa till huvudinnehåll

Gisela tränar Crossfit på allvar

Gisela tränar Crossfit
Gisela tränar Crossfit Bild: Yle/Nilla Hansson gisela von porat

Crossfit är en träningsform som kombinerar styrke- och konditionsträning och som utförs under hög intensitet och med konstant variation.

Gisela von Porat är småbarnsmamma och tränar intensivt och ivrigt Crossfit. Just nu delta hon i världsmästerskap i grenen.

Det kanske mest trendiga inom kroppsträning just nu är nog Crossfit. En träningsform som är en kombination av styrke- och kondtionsträning och bygger på funktionella övningar som utförs under hög intensitet och med konstant variation.

Det är ett slags hybrid av tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik och sprinting och syftar till att skapa en så komplett och allsidig atlet som bara möjligt. Resultaten för dem som tränar enligt denna ytterst krävande träningsform lär synas mycket fort. I Sverige landsteg Crossfit år 2009 och redan då var den en finländsk man Mikko Salo som vann världsmästerskapet i Crossfit!

Det är lite svårt att säga när träningen egentligen kom till Finland, eftersom hela grenen pågår hela tiden i sociala medier. Man uppdaterar sina träningar och resultat ständigt och håller kontakt inom Crossfitvärlden på nätet.

Just nu pågår världsmästerskap inom Crossfit som alla kan delta i. Gisela von Porat är en av dem som deltar med många andra i det sällskap hon tränar Crossfit med. Hon tar det på allvar och har redan uppnått en hel del. Hon lyfter nästan sin egen kroppsvikt och springer halvmaraton, hon är jätteivrig och tränar ofta i träningslokalen i Barkers gamla fabriker och hon håller också på att utbilda sej till Crossfit-tränare. Hur bra är hon riktigt? Hon tävlar inte om världmästerskapet ännu, tror hon:

Läs också