Hoppa till huvudinnehåll

BK-damerna förlorade efter förlängning

BK:s Yvonne Westerhom (med bollen) skadades i matchen mot HIFK. På bilden täcks hennes skott av Victoria Berg. Bild: Yle/Patric Westerlund semifinaler 2013

BK-46 från Karis förlorade den målrika tredje semifinalmatchen i damernas FM-serie i handboll. HIFK var bättre i idrottshuset i Helsingfors efter förlängning på onsdagskvällen.

Slutsiffrorna blev hela 52-43. Efter ordinarie speltid var ställning 39-39.

I och med segern leder Helsingforsdamerna matchserien med 2-1 i segrar. Tre segrar krävs för final. Lagen möts igen på torsdag i Karis. Vid behov spelas ännu en femte match i Helsingfors på fredag.

BK-tränaren Peter Kihlstedt var naturligtvis besviken efter matchen. Men, han konstaterade att allting fortsättningsvis är möjligt.

- Vi måste bara våga ännu mera, sade han strax efter att den maratonlånga matchen med två fem minuter långa förlängningsperioder var över.

Karisdamerna hade ledningen

BK-46 ledde matchen med tre mål (38-35) med ungefär fem minuter kvar att spela. Och ännu ungefär 40 sekunder före slutet ledde BK med två mål (39-37).

- Några små men avgörande misstag av oss gjorde att HIFK lyckades komma i fatt.

BK-46 fick också jobspost då lagets kapten Yvonne Westerholm fick en smäll och pannan och tvingades utgå och åka till hälsostation för att sys.

- Huruvida hon kan vara med i morgon är mycket osäkert. Det är verkligen synd, i en tidigare match i den här serien skadade hon hakan och nu pannan. Hon är en viktig spelare för oss, sade BK-tränaren Kihlstedt.

Kihlstedt sade att ingendera av målvakterna, varken BK:s Matilda Björkqvist eller hemmalagets Misa Slotte gjorde någon strålande match.

- Men, nog var ju största orsaken till så här många gjorda mål det, att försvarsspelet inte fungerade i någotdera av lagen.

Unika slutsiffror

Kihlstedt som själv i åratal spelade i BK:s herrlag kunde inte påminna sig om att han skulle ha varit med om en match där båda lagen skulle ha gjort så många mål.

- Nej, vi gjorde ju nästan alltid massor med mål, men sådana här slutsiffror kan jag inte påminna mig. Det här är nog extremt mycket mål, sade han.

Matchen sågs av 248 personer.

Hemmalagets Annette Tallqvist var matchens bästa målskytt med sina 14 fullträffar.

BK-46:s målskyttar: Pamela Degerman 12, Madeleine Lindholm 9, Jenny Löf 7, Yvonne Westerholm 7, Madeleine Kihlstedt 4, Nina Ahlblad 3, Linda Sjöblom 1.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland