Hoppa till huvudinnehåll

Radio Vega presenterar nya låtar

Håkan Hellström är en av nykomlingarna på Radio Vegas spellista. Bild: Håkan Hellström håkan hellström

End of night - Dido

Hon har fått motta 2 stycken Brit Awards som bästa brittiska kvinnliga artist (2002 och 2004). De första skivorna var storsäljare vid milleniumskiftet men nu har det varit tyst om henne sedan 2008. Den nya skivan har toppat listorna både i Frankrike och England och till delar har hon övergivit det tidigare akustiska soundet till förmån för en del Pet Shop Boys-aktiga synthdrillar och End of the night hör till en av skivans definitiva pärlor.

Dido

Det kommer aldrig att va´över för mig - Håkan Hellström

Första singeln från albumet med samma namn och det våras för Hellström. Här åker vi soundmässigt tillbaka till 80-talet. Expressen har hittat många likheter med Bryan Adams´ ”Heaven” i introt och Belinda Carlisles ”Heaven is a place on earth” i refrängen. Men i grunden så andas nog låten Hellströms kött och blod. Döm själva.

Håkan Hellström

Cape of ourhero - Volbeat

Det är länge sedan danskarna nästan med våld försökte göra Michael Learns to Rock till världsartister och skivbolaget skickade var och varannan vecka en ny mix av någon av deras singlar som utkom. Så kändes det då i alla fall. Men nu ser det ut som om Volbeat skulle lyckas med det som blev på hälft med MLtR. The Killers har Brandon Flowers som har en röst som bär upp vilka melodier som helst och Volbeat har Michael Poulsen.

Volbeat

Jag är vacker ikväll - Bo Kaspers Orkester

Efter år av jazzpop, soulpop och rockpop så är BKO tillbaka i genren vuxenpop och de bevisar igen hur mångsidiga de egentligen är. De är som popmusikens kameleonter som utan problem kan byta musikalisk stil utan att det låter konstlat eller oäkta.

Bo Kaspers Orkester

Tramp i kalkdaambe - Folkrörelsen

Pargasbon Riddo Ridberg har i årtionden varit en av de musikaliska eldsjälarna i Pargas och nu har han tillsammans med många duktiga musiker som brinner för folkmusiken bildat gruppen Folkrörelsen. Själv beskriver han musiken så här: Ett band som spelar (instrumentala)låtar skrivna av Riddo Ridberg. Låter som om Konsta Jylhä möte Benny Anderssons orkester kryddat med harmonier från pop- och klassisk musik.

Folkrörelsen