Hoppa till huvudinnehåll

Österbottniska företagare vill lämna takorganisationen

Kust-Österbottens företagare.
Kust-Österbottens företagare. Bild: YLE/Rolf Granqvist yrittäjät-företagarna

Företagare i Korsnäs och Närpes överväger lämna regionorganisationen Kust-Österbottens företagare som är medlem i Företagarna i Finland.


- Den svenskspråkiga servicen haltar, speciellt den som handlar om juridiska frågor som arbetsavtal och uppsägningar, säger Ingemar Tåg som är styrelseordförande i Österbottens företagarförening.Tåg anser att Österbottens företagarförening med sitt nätverk klarar den servicen bättre.

- Vi är också missnöjda med att ministeriets stöd till verksamheten har krympt från 50 000 euro till 15 000 euro.

- Då vi gick med i Kust-Österbottens företagare krympte också våra möjligheter att värva medlemmar, då Jakobstad och Pedersöre-området ansågs höra till Mellersta Österbottens företagarförening och Kristinestad till Södra Österbottens företagarförening.

Styrelseordförande i Kust-Österbottens företagare, Caj-Erik Karp, beklagar splittringen av de österbottniska företagarna. Lobbandet för goda villkor för de österbottniska företagen är inte lika kraftfullt med en tudelad medlemskår, säger Karp.

Företagare i Korsnäs och Närpes har vårmöte på måndag kväll. På mötet diskuteras också utträde ur Kust-Österbottens företagare.