Hoppa till huvudinnehåll

Risto Pentikäinen, gårdskarl, det är jag

gårdskarl Risto (Paul Holländer) och Margit  ( Sue Lemström) i O-hyra,
Margit och Risto Pentikäinen gårdskarl Risto (Paul Holländer) och Margit ( Sue Lemström) i O-hyra, Bild: Yle/ Jyrki Valkama margit

"Under alla mina år som gårdskarl på Apollogatan 25 B, har det sällan hänt något mer dramatiskt än att man fått sig en skopa ovett av Patrik Mannström, husbolagets ordförande.
Men nu går han ju riktigt på varv efter att det här med lössen kröp fram. Förra veckans möte slutade ju i rena katastrofen.
Nå, det här var i alla fall den här dagen som började med att jag stod i fönstret och såg hur Sanna bar ut en massa tvätt till torkställningen. ”Den där Mannström är ett råskinn som låter henne slita med sånt, tänkte jag, men sen slog det mig att han inte vet om att det finns nån baby än, att det bara är jag som vet.”

Radioteaterns komediserie O-hyra fortsätter med det sjunde avsnittet
i Lördax 13.4 c. kl. 12.15.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje