Hoppa till huvudinnehåll

Törnrosa dansar i Karis

Amalie Taht, Filippa Ramstedt och Sandra Isaksson
Amalie Taht, Filippa Ramstedt och Sandra Isaksson Bild: Yle/ Maria Wasström törnrosas dröm

Danseleverna vid Västra Nylands dansinstitut Hurja Piruetti har några hektiska dagar framför sig innan fredagens premiär.Många av dem uppträder i dansföreställnignen Törnrosas dröm som har flera uppsättningar av dansare. Efter pausen ges också en annan föreställning, nämligen årets upplaga av danspotpurriet Dancing Stars.

Katja Köngäs
Katja Köngäs Bild: Yle/ Maria Wasström katja köngäs

Rektor Katja Köngäs säger att det finns mängder av unga flickor och pojkar som vill uppträda med dans av olika sorter. Hon är också öppen för mer alternativa uppträdanden än den som nu sätts upp på Tryckeriteatern i Karis. Hurja piruetti har dansat på gatan och i biografen och kan också tänka sig att uppträda till exempel på äldreboenden, föreslår hon. Hon vill gärna experimentera med att blanda olika dansstilar.

Sedan Hurja Piruetti grundades år 1995 har dansskolan fått närmare 700 elever i åldern 4-18 år och de tränar i Karis, Ekenäs och Tenala.

Yle Västnyland träffade tonåringarna Emma Korpinen, Ida Hultgren, Sandra Isaksson, Amalie Taht och Filippa Ramstedt några dagar före premiär på Tryckeriteatern i Karis. De är engagerade, disciplinerade och brinner för dans som dessutom ger dem verktyg att handskas med livet som ligger framför deras fötter.

Törnrosas dröm har premiär på fredag 12.4 och uppförs ända till den 21.4 i Tryckeriteatern i Karis.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland