Hoppa till huvudinnehåll

Kappsäcksbord

Johannas kappsäcksbord med alfapetrutor.
Johannas kappsäcksbord med alfapetrutor. Johannas kappsäcksbord med alfapetrutor. Bild: YLE/Strömsö johanna ahlskog

Gamla resväskor är perfekta att förvara saker i, men med litet färg och några extra funktioner blir de en möbel att bli glad av. Jag hittade två kappsäckar / resväskor i faner på min loppisrunda och några nya oanvända svarvade staketpinnar som fungerade som snygga ben till ett litet bord.

-Johanna-

Det här använde jag:

kappsäckar i faner
svarvade staketpinnar
målartejp
penna
linjal
såg
skruvdragare
borr
sandpapper
dubbelskruvar, träskruv och gängstav i ett
låsmuttrar och brickor
lim
högglansig alkydfärg
krittavelfärg
penslar
en liten roller

Så här gjorde jag:

Kontraster är spännande och mitt bord blev en kombination av fägglatt, naturligt trä, högblankt och sidenmatt.

Staketpinnarna / benen till mitt bord fick högblanka strumpor. Till strumporna använde jag en alkydfärg med glanstalet 90. Glanstalet på en målfärg mäts mellan noll och 100 där 100 är blankaste blankt.

Till kappsäcken använde jag mig av krittavelfärg för att jag ville att den ytan skulle vara supermatt. Den ligger nära noll i glanstal. Sen är ju krittavelfärgen också rolig att rita på.

Det blev två kappsäcksbord med gömd förvaring, där även en av kappsäckarna eller rättare sagt ett av locken fick en målad duk inspirerad av alfaphet. Ett spelbord!

Tips:
Jag tycker att det borde användas mera härliga kulörer i livet. Färgpaletten består ju av mycket mer än bara vitt och för alla som inte riktigt vågar kan det här med målade strumpor på benen till en möbel kanske vara en bit på vägen mot ett färggladare liv.

Nyligen publicerat - Hobby och hantverk