Hoppa till huvudinnehåll

Kristinestad söker ansvarig överläkare

Läkare skriver något på ett tangentbord.
Läkare skriver något på ett tangentbord. Bild: Yle remisser

Kristinestad börjar söka en ansvarig överläkare till vård och omsorgscentralen inom kort. När Peter Riddar sade upp sig från direktörstjänsten beslöt man att hans uppdrag delas upp på två personer.

- Vi har en tillfällig lösning nu och köper en del av Peter Riddars tid som överläkare. Han är anställd av både K 5 och Kristinestad, men från och med 1.8 måste vi ha en egen överläkare, säger Åsa Blomfeldt som är ordförande för vård och omsorgsnämnden.

Samtidigt söker Kristinestad också en vård och omsorgsdirektör som skall ha hand om de administrativa uppgifterna. Den processen är redan i gång och tjänsten har utannonserats två gånger. Den har för närvarande sex sökande men man vill få in fler ansökningar innan valet görs.

- det är en utmaning att hitta de här ledande tjänstemännen, säger Åsa Blomfeldt.