Hoppa till huvudinnehåll

MT: Niinistö fiskar i andras vatten

Ville Niinistö
Niinistö äventyrar regeringssamarbetet, skriver MT. Ville Niinistö Bild: Yle ville niinistö

Miljöministeriet borde veta att man inte kan bygga på någon annans tomt, skriver tidningen Maaseudun Tulevaisuus på ledarplats i dag. Tidningen anknyter till polemiken kring vilket ministerium - Jord- och skogsbruksministeriet eller Miljöministeriet som ska ha ansvar för fiskefrågorna.

- Miljöminister Ville Niinistö (Gröna) är färdig att äventyra regeringssamarbetet genom att fiska i andras vatten, skriver MT. Detta trots att det finns mycket att förbättra och effektivera vid det egna ministeriet, Miljöministeriet.

Miljöministeriet har bl.a. blivit ett förbuds-, begränsnings och tillståndsministerium, skriver tidningen vidare.

Miljöministerns ministerium greppar efter mera makt och startar upp program som kommande regeringar måste slutföra, oberoende av regeringsbas.

Jord- och skogsbruksminister Jari Koskinen (Saml) har inte låtit sig provoceras av Niinistös attacker, fastslår tidningen vidare. Han vidhåller att hans ministerium besitter den kunskap och erfarenhet som behövs för att sköta fiskerifrågorna.

MT avslutar med att be statsminister Jyrki katainen(Saml) avblåsa och upprepa vilka spelreglerna är i dylika frågor.

Läs hela ledaren här:

Länktips:

Läs också