Hoppa till huvudinnehåll

Pink Floyd-projekt fick kulturfondsbidrag

Håkan Omars och Stefan Lindblom
Håkan Omars, Stefan Lindblom och "Dark side of the moon" Håkan Omars och Stefan Lindblom Bild: YLE/Mira Myllyniemi stefan lindblom

På onsdagen publicerade Svenska kulturfonden listan över vilka personer, arbetsgrupper och sammanslutningar som tar del av fondens utdelning av understöd. Sammanlagt delas 3,4 miljoner ut, av det går närapå 1,3 miljoner till Österbotten.

Håkan Omars, regionombudsman för Österbotten, säger att mängden ansökningar i år låg på motsvarande nivå som tidigare år. Många ansökningar handlar om årsverksamhet och återkommande ansökningar, men givetvis dyker det alltid upp spännande projekt.

Ett projekt som beviljats understöd på 12 000 euro är en grupp musiker och konstnärer som ska göra en konsertturné med Pink Floyds musik. Konserterna ska vara tudelade: i ena delen spelas ett urval viktiga låtar ur gruppens karriär, medan den andra utgörs av albumet "Dark Side of The Moon" i sin helhet.

Initiativtagare är Stefan Backas och Stefan "Kilju" Lindblom.
- Det ska bli någon form av audiovisuellt spektakel, säger Lindblom, som inte vill avslöja alla detaljer kring hur man ska tolka Pink Floyds berömda video- och ljusshower.

Konsertturnén ska inledas i november. Som det nu ser ut ska fyra konserter ges i Österbotten och lika många i södra Finland.