Hoppa till huvudinnehåll

Snön flyttar orienteringstävlingar

Orienteringskarta
Orienteringskarta Bild: FWOC orienteringskarta

Allt fler idrottsevenemang påverkas av det vintriga vädret. Orienteringstävlingen Ankkurirastit, som skulle hållas i Salo söndagen den 21 april, flyttas fram till en senare tidpunkt.

Arrangörsföreningen Angelniemen Ankkuri meddelar att man under rådande omständigheter inte kan ordna en meningsfull tävling, inte ens med gemensam start. Avsikten är att Ankkurirastit i stället arrangeras i maj.

Orienteringstävlingen Skärgårdsträffen som Kimito SF skulle ha ordnat samma veckoslut, den 20 april, är likaså flyttad. På grund av snöläget har arrangörerna flyttat tävlingen till den 30 juni istället.

Pargas IF kommer däremot att arrangera sprintorienteringen Turku Sprint Cup på onsdag den 17 april. Tävlingscentralen är vid PIUG, så landets bästa sprintorienterare kommer att söka efter kontroller i centrum av Pargas.

Efter onsdagens tävling har allmänheten möjlighet att springa samma banor som landseliten. Motionsorienteringen Skärgårdsskärmarna startar kl.19.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland