Hoppa till huvudinnehåll

Brad de Veluwe vill bara vinna

Bild: YLE/Hanna Sihlman brad de veluwe

Sibbohästen Brad de Veluwe fick nöja sig med en andra plats i den internationella travtävlingen i Seinäjoki under veckoslutet.

Brad ledde loppet men fick på upploppet ge sig för italienska Nesta Effe.

Förluster ska inte bli en vana, för den här hästen vill bara vinna, säger kusken och tränaren Tuomas Korvenoja.
- När jag tävlar med honom har jag känslan att han bara vill vinna. Oftast är han i ledningen eftersom han är så snabb, men han vill bara fortsätta full fart framåt. Om en motståndare närmar sig tar han i ännu mer. Jag har kört många hästar men han är något extra, säger Korvenoja.

Nästa stora tävling som Brad de Veluwe deltar i är Finlandia-Ajo som körs sista helgen i april. Korvenoja säger, att de tar ett lopp i taget, men de har också långsiktiga mål. Först vågar han knappt säga det, men en dag vill Korvenoja vinna Elitloppet med Brad de Veluwe. Han tror att hästen kan göra det, bara den håller sig frisk och inte drabbas av skador.
- Vi vinner Elitloppet. Kanske inte det här året, och kanske inte året därefter, men någon gång gör vi det, säger Korvenoja.

Enligt hästens skötare Mikaela Ingman är hästen medveten om sina framgångar.
- Det märks på hur han rör sig och beter sig. Han vet att han ibland kan göra som han vill och komma undan med det, säger Ingman.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland