Hoppa till huvudinnehåll

Ligasäsongen börjar på lördag

Trots problem med spelplaner kommer fotbollsligan att sparkas igång på lördag med matchen TPS-FC Honka. HJK, VPS och FF Jaro får däremot vänta ännu på säsongsstarten.HJK är igen förhandsfavoriter till ligaguldet efter att ha värvat flera namnstarka spelare. Rasmus Schüller kom till klubben redan förra året och han känner sig redo för att få börja sin andra säsong med Helsingforslaget.

- Det känns lättare att gå in i den här säsongen än förra säsongen. Det tog en stund förrän jag kom in i laget förra säsongen. Nu har jag ett år bakom mig i den här miljön och jag vet vad som krävs. Jag väntar med iver på starten, säger Schüller.

Schüller får trots allt hålla sig en stund ännu, eftersom HJK:s öppningsmatch mot FC Inter flyttades. Därmed öppnar de regerande mästarna säsongen med match mot FC Honka den 22 april.

Även de österbottniska lagen VPS och Jaro får vänta på ligastarten. Jaromittfältaren Jonas Emet tror att den kommande säsongen blir bättre än förra trots att laget haft mycket problem med skador under försäsongen.

- Förra året förde vi spelet i många matcher, men fick inga poäng. Jag tror vi tog lärdom från förra året och kommer att kunna förbättra oss i år, säger Emet.

VPS har inte fått vila så mycket efter förra säsongen. Träningarna började redan två veckor efter säsongsavslutningen. VPS-kaptenen Sebastian Strandvall och de övriga spelarna hade svårt att acceptera det i början, men Strandvall har nu haft mer tid att fokusera på såna aspekter som förra året inte fungerade.

- Jag har mycket tänkt på att bibehålla min egen roll i en match, hålla min position och göra mitt jobb. Jag vill ta lite för stor roll och då drivs jag bort från min egen position. Nu har jag försökt fokusera på att hjälpa laget från min egen position, säger Strandvall.

VPS öppnar säsongen med match mot TPS den 20 april, medan Jaro öppnar med match mot KuPS dagen efter.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport