Hoppa till huvudinnehåll

Mor till skolmassaker-offer höll Obamas tal

Francine Wheeler höll ett känslosamt tal Bild: Reuters-tv obamas veckotal

USA:s president Barack Obama har tagit till ett ovanligt grepp för att sätta press på kongressen att godkänna skärpta vapenlagar.

Obamas veckotal till nationen hölls i dag av Francine Wheeler, vars 6-årige son Ben miste livet i skolskjutningen i Newtown i Connecticut i december i fjol.

I talet krävde Wheeler en förnuftig vapenlagsreform som gör samhället säkrare och förhindrar nya tragedier, "som den som vi aldrig trodde kunna drabba oss". Hon påminde om att tusentals amerikaner har dött på grund av skjutvapen efter skolmassakern.

26 människor, varav 20 barn, dog i skolmassakern på Sandy Hook Elementary School i staden Newtown i delstaten Connecticut den 14 december i fjol. Anhöriga till offren har under veckan träffat kongressledamöter för att övertyga dem om att skärpa vapenkontrollen.

(AFP, SVT)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes