Hoppa till huvudinnehåll

USA: Mor till offer för skolmassaker höll Obamas tal

USA:s president Barack Obama har tagit till ett ovanligt grepp för att sätta press på kongressen att godkänna skärpta vapenlagar.

Obamas veckotal till nationen hölls i dag av Francine Wheeler, mor till ett av barnen som miste livet i skolskjutningen i Newton i Connecticat för fyra månader sedan.

I talet, som sändes i radio, krävde hon en förnuftig vapenlagsreform som gör samhällena säkrare och förhindrar nya tragedier, "som den som vi aldrig trodde kunna hända". Hon påminde att tusentals amerikaner hade dött på grund av skjutvapen efter skolmassakern.

I skolmassakern i Newton den 14 december i fjol dödades 26 människor, av vilka 20 var barn. Anhöriga till offren har under veckan träffat kongressledamöter för att övertyga dem om att skärpa vapenkontrollen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes