Hoppa till huvudinnehåll

Centralkriminalen utreder FN-steel

Bild: Yle / Pia Santonen industri

En polisutredning pågår kring företaget FN-steel, som lade ner sina fabriker i Hangö och Kimitoön i somras. Centralkriminalpolisens Åbochef Heikki Topi-Hulmi säger till Yle Nyheter att en utredning pågår. Misstanken gäller ekonomiska brott och polisen har förhört personer på ledande poster i företaget.

Enligt Topi-Hulmi är det konkursboets förvaltare som har bett polisen om en utredning. Förvaltaren Hannu Ylönen vill inte på något sätt kommentera polisutredningen, men säger till Yle Nyheter att planerna på att inom kort få en ny ägare för fabriken i Dalsbruk inte påverkas.

Det var tidningen Etelä-Uusimaa som först rapporterade om polisutredningen på sin webbsida. Enligt tidningens uppgifter visste ledningen för FN-steel om bolagets ekonomiska problem när man beställde reparationsarbeten av underleverantörer.

500 personer miste jobben när FN-steels stålfabriker i fjol stängde i Koverhar i Hangö och i Dalsbruk på Kimitoön.

Läs också:
Få har hittat nytt jobb efter FN-steel
FN-steel i konkurs - katastrof för Dalsbruk och Hangö

Läs också