Hoppa till huvudinnehåll

HIFK kopplade greppet

GriFK-HIFK
Arkivbild GriFK-HIFK Bild: Pia Haataja 2013

Helsingfors IFK är nära ytterligare ett guld i damligan i handboll. HIFK vann den andra finalmatchen mot Grankulla IFK med 29-28 efter en riktig thriller. Segermålet gjordes med en sekund kvar att spela av matchen.


Grankulla IFK kom taggade till matchen och inledde bäst. Efter elva minuters spel ledde laget med 7-3. Grankulla IFK hade flera stolp- och ribbträffar i den första halvleken men då lagen gick till pausvila var ställningen 14-14.

Efter 47 minuters spel ledde Grankulla IFK med 26-21 och då valde HIFK att ta timeout. Det gav resultat och i slutet av matchen var ställningen lika 28-28. Med bara några sekunder kvar av matchen stal Annamari Jääskeläinen bollen och avancerade mot mål och satte segermålet för HIFK med bara en sekund kvar att spela.

HIFK leder nu med 2-0 i matcher och kan avgöra på torsdag i Grankulla.

Resultat final 2:

HIFK - GrIFK 29-28 (14-14)