Hoppa till huvudinnehåll

Mänskligheten ryms inuti en sockerbit

Bild på Marcus Rosenlund
Bild på Marcus Rosenlund Bild: YLE/Cityportal kvanthopp

Vi är alla gjorda av stjärnor, berättade Marcus Rosenlund i Min Morgon. Stjärnorna i universum fungerar som stora grundämnesfabriker där våra beståndsdelar produceras.

Det periodiska systemet är en slags innehållsförteckning för vad vi och hela universum består av. Marcus Rosenlund har inlett ett ambitiöst projekt i att redogöra för samtliga grundämnen i det periodiska systemet. Presentationen sker i radioprogrammet Kvanthopp. Marcus berättade vilka grundämnen som människokroppen består av och att vi för övrigt är uppbyggda av ihåliga skal. Hela mänskligheten kunde i praktiken pressas in i en sockerbit.

href="http://arenan.yle.fi/tv/1895336">Marcus Rosenlund i Min
Morgon.