Hoppa till huvudinnehåll

Arg ung man

Kasper Johansson
Kasper Johansson Bild: Yle/Pixel kasper johansson

Finlandssvenska indie-rockbandet The Wha's gör sin skivdebut i London nästa vecka. Deras stjärnfaktor kan bli hög i ett land där deras musik redan är mainstream. - Här hemma satsar de stora musikbolagen helst på säkra kort. Nischade konstnärliga band är i händerna på ett par eldsjälar. Därför söker sig många till England, säger Pargasbördige Kasper Johansson.

Han sjunger och skriver The Wha's politisk laddade sångtexter. Bandets amerikanska producent beskriver lyriskt deras musik som jordig och aggressiv. - Med det aggressiva menade han nog mina texter. Jag tror starkt på rättvisa och på alla människors lika möjligheter. Men egentligen skriver jag för att lära mig själv saker, säger Kasper till Pixel.

Leif Nelson är en legendarisk svensk porträttmålare som ibland kommer på kant med de författare han avbildar. Vi besöker hans vernissage i Helsingfors.

Pixel tittar också in i antikvarieägaren Christian Olssons bananlådor i Vasa och besöker David Bowie-utställningen i London.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje