Hoppa till huvudinnehåll

HRT-kampanj populär

Kortläsare
Kortläsare Bild: YLE/Fred Wilén Helsingforsregionens trafik,kortläsare

HRT:s "Ta semester från din bil"-kampanj med ett gratis resekort med 14 dagar färdigt laddad resetid har visat visat sig vara populärare än väntat. Över 20 000 personer har redan beställt kortet, och den ursprungliga leveranstiden på två veckor har förlängts.

- Vi hade inte ens vågat hoppas på en så här stor popularitet för vår kampanj. Vi är väldigt positivt överraskade över hur många bilister som är villiga att prova på att åka kollektivt. Vi hoppas på att många nu upptäcker hur smidig kollektivtrafiken är och förblir trogna kunder, säger kommunikationsdirektör Maria Flink på Helsingforsregionens trafik HRT.

Resekortet är laddat med en 14-dagars periodbiljett som ger dig rätt att resa obegränsat med buss, närtåg, metro, spårvagn och Sveaborgsfärjan. Bor du i Helsingfors, Esbo, Grankulla eller Vanda gäller din biljett i alla dessa kommuner. För dem som är bosatta i Kervo, Kyrkslätt eller Sibbo gäller biljetten inom hela HRT-området.

Kampanjen pågår till mitten av maj. På HRT:s hemsida meddelar man att leveranstiden för korten nu är något längre än de ursprungliga två veckorna.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen