Hoppa till huvudinnehåll

"Svårt att hålla gråten tillbaka redan vid 3-0"

Linda Cainberg visste redan i början av matchen att HIFK skulle ta hem guldet. GrIFK hade tappat konceptet redan från start, "Vi glömde hur man spelar handboll" jämrade sig Bianca Eklundh.

HIFK kom hårt in i matchen och dominerade de inledande minuterna. Linda Cainberg som var en av matchens giganter tyckte att det inte kunde ha börjat bättre.

- Vi spelade fantastiskt, sade Cainberg. Jag kände genast i början då vi ledde med 3-0 att vi skulle ta det här. Jag var så glad över att vi hade det sinnelaget vi sökt efter hela säsongen. Det var svårt att hålla gråten tillbaka då det kändes så bra! Vi var psykiskt där vi skulle och fysiskt hela tiden på dem.

Enligt guldlagets chefstränare Björn Nylund spelade laget en av sina bästa matcher.

- Igår gjorde vi en jätte dålig match och var så frustrerade och arga på oss själva. Vi hade beslutat att nu ge allt vad vi har framför hemmapubliken och att säsongen skulle ta slut.

Taktiska förändringar

HIFK förlorade den tredje finalmatchen på torsdagen och hade nu gjort vissa taktiska förändringar. Det fungerade då gästande GrIFK gick i lås och HIFK kunde diktera matchhändelserna.

- Vi hade ändrat på ganska mycket, säger Nylund. Vi beslöt att vara aggressiva och gjorde det jätte bra. Hela laget ska ha en eloge.

- HIFK spelade jätte smart, medger GrIFK:s målvakt Bianca Eklundh. De hade ändrat på sitt försvar helt total och vi var inte beredda på det. Vi blev helt i chock och glömde hur man spelar handboll. Så gick det hur det gick och vi gav tyvärr inte det motståndet vi kan. De var kanske inte bättre men de var mycket smartare. Vi hamnade i ett paniktillstånd och då fungerar inget. Kanske det var för mycket nerver och vi blev rädda.

Efter segern var Nylund en lycklig, men framförallt en lättad man.

- Det har varit tungt och vi var redan illa ute mot BK-46 i semifinalerna. Men nu känns det bara så skönt. Hoppeligen kan jag sova nu!

Läs också

Nyligen publicerat - Sport