Hoppa till huvudinnehåll

Bli av med trädgårdsavfallet gratis

en kratta på gräs
en kratta på gräs Bild: Yle krattor och räfsor,höst,höstarbete

Den avgiftsfria mottagningen av trädgårdsavfall inleds 22.4. Då kan man lämna av räfsavfall från trädgården utan avgift vid Toppå, Rauhala och Isosuo avfallscentraler och Auranmaa sorteringsstation. Kampanjen pågår till den 20.5.

Ris och kvistar tas emot avgiftsfritt vid avfallscentralerna under hela året. Detta gäller både släpkärrs- och lastbilslass från alla kommuner.

Kvistar och träavfall ska hållas skilt från det hopräfsade avfallet, och inget annat avfall får blandas med i lasset. Ifall det hopräfsade avfallet har packats i sopsäckar ska de tömmas på plats. Vid mottagningsbyggnaden finns personal på plats som ger instruktioner om var lasset ska lastas av.

Toppå avfallscentral betjänar vardagar kl. 6.30-21.00 samt den 27.4. kl. 10-13. Isosuo och Rauhala har öppet måndagar kl. 12-19 och tisdagar-fredagar kl. 10-17. Auranmaa sorteringsstation har öppet måndagar och torsdagar kl. 12-19. I maj till september är Isosuo, Rauhala och Auranmaa därtill öppna den första lördagen varje månad kl. 10-13.