Hoppa till huvudinnehåll

Kan vi lita på vår tv-reparatör?

Vad gör ni en kväll om det blir fel på er tv-apparat? Hur skall man veta vilken firma som är bra?

Det grövsta Ulla Gyllenebrg har hört om är en räkning på 300 mk, 16 arbetstimmar för putsning av en kanalväljare. Men hur skall vi kunna lita på våra yrkesmäns skicklighet och ärlighet?

Gyllenbergs team har gjort en liten undersökning i formen av stickprov. Tv-scriptans televisionsmottagare fick ett fel. Så valdes på måfå ut sex firmor. Hur blev resultatet och hur mycket fick man betalar. Vi får se räkningarna och följa med den spännande undersökningen.

Ulla Gyllenberg gjorde också en intervjurond och intervjuar reparatörerna om timlön, transportkostnader och reservdelars pris.

Ingenjör Harry Nevalainen, som representerar Rundradions rådgivningsavdelning, diskuterar med Ulla Gyllenberg hur man blir medlem i Radio- och tvserviceförbundet.

Hur kan man klaga om den service man fått är dålig eller allt för dyr? Harry Nevalainen och Ulla Gylleneberg ger råd.

Samhälle

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Höstvisa med Bo Andersson

  "Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörkna..."

  "Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörkna minut för minut...." Erna Tauros och Tove Janssons vemodiga Höstvisa är en sång som väl varje finlandssvensk har sjungit.

 • Höstvisa med Cumulus och von Weymarn

  Vägen hem var mycket lång, och ingen har jag mött

  "Vägen hem var mycket lång, och ingen har jag mött, nu blir kvällarna kyliga och sena..." Erna Tauros och Tove Janssons vemodiga Höstvisa är en sång som väl varje finlandssvensk har sjungit.

 • Trattkantarellsås över öppen eld

  En korg full med trattkantareller man har plockat själv!

  En korg full med trattkantareller man har plockat själv, en stekpanna, en lägereld och smör. Det är allt man behöver för en underbar måltid i skogen.

Nyligen publicerat - Arkivet