Hoppa till huvudinnehåll

Kan vi lita på vår tv-reparatör?

Vad gör ni en kväll om det blir fel på er tv-apparat? Hur skall man veta vilken firma som är bra?

Det grövsta Ulla Gyllenebrg har hört om är en räkning på 300 mk, 16 arbetstimmar för putsning av en kanalväljare. Men hur skall vi kunna lita på våra yrkesmäns skicklighet och ärlighet?

Gyllenbergs team har gjort en liten undersökning i formen av stickprov. Tv-scriptans televisionsmottagare fick ett fel. Så valdes på måfå ut sex firmor. Hur blev resultatet och hur mycket fick man betalar. Vi får se räkningarna och följa med den spännande undersökningen.

Ulla Gyllenberg gjorde också en intervjurond och intervjuar reparatörerna om timlön, transportkostnader och reservdelars pris.

Ingenjör Harry Nevalainen, som representerar Rundradions rådgivningsavdelning, diskuterar med Ulla Gyllenberg hur man blir medlem i Radio- och tvserviceförbundet.

Hur kan man klaga om den service man fått är dålig eller allt för dyr? Harry Nevalainen och Ulla Gylleneberg ger råd.

Samhälle

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Midsommarstångens historia

  Karl Sahlgren pratar sig genom midsommarstångens historia.

  Redaktör Karl Sahlgren pratar sig genom midsommarstångens historia, medan han spelar folkliga låtar på munspel och ritar bilder.

 • Väderprognos och varningar i midsommartid

  Juha Föhr ger en prognos för midsommarafton

  Midsommaren närmar sig. Då bör båtförarna varnas och vädret diskuteras. I det här klippet från 1992 lovar Juha Föhr att det blir tillfälligt varmt och soligt.

 • Morjens: Midsommarsketch

  Lev och dö som en finländare lyder mottot till denna sketch.

  Lev och dö som en finländare lyder mottot till denna sketch i Morjens.

 • Midsommar i Nagu

  17 % av de unga under 25 år på Nagu är arbetslösa.

  Hur har ungdomarna det i Nagu, skärgårdskommun i Åbolands skärgård? Hurudana utsikter har de inför framtiden och midsommaren?

Nyligen publicerat - Arkivet