Hoppa till huvudinnehåll

Knit ’n’ Tag pryder åstranden

Eliisa Riikonen och Anna Nöjd från Åbolands hantverk håller i trådarna för Knit ’n’ Tag Bild: Yle/Nicke Packalén anna nöjd

Lördagen den 18 maj kommer många som rör sig i vid åstranden i närheten av Lilltorget och Domkyrkan i Åbo säkert att haja till. Då pryds nämligen träden runt Aura å med stickgraffiti.

Det handlar om evenemanget Knit ’n’ Tag Turku, som arrangeras av Åbolands hantverk rf. Tanken är att skapa ett stort, modernt miljökonstverk med hjälp av överblivna garn och kreativt tänkande. Träden runt Aura å kläs i stickgraffiti, stickad av föreningar, organisationer, grupper och privatpersoner.

Syftet är att skapa en levande stadsmiljö, höja intresset för hantverk och uppmuntra till samarbete. Man kan göra konst av alla gamla garn som ligger och gömda i lådor runtom i landet. Stilen är fri och fantasin är den enda begränsningen.

Det blir också musik med en DJ, medan besökare och deltagare har möjlighet att delta i olika workshops och pröva på att måla graffiti.

Man kan delta i stickgraffiti-evenemanget på tre olika sätt: genom att boka ett eget träd och göra graffiti för det trädet, genom att skicka en graffitihälsning eller genom att sticka sin graffiti under själva evenemanget.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland