Hoppa till huvudinnehåll

Vettel välkomnar Räikkönen till Red Bull

Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel, våren 2013
Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel stallkamrater nästa säsong? Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel, våren 2013 Bild: EPA / All Over Press vettel

Kimi Räikkönen har ryktats vara på väg att flytta till Red Bull-stallet nästa säsong. Det skulle Sebastian Vettel inte ha något emot. – Jag kommer utmärkt överens med Kimi, säger världsmästaren.

Vettel säger till webbplatsen F1news.ru att han inte har någon fakta om det finns sanning i ryktena om Räikkönens flytt till Red Bull, men ifall det stämmer är det inte honom emot.

– Det är mycket enkelt, jag kommer utmärkt överens med Kimi. Han är en väldigt rak person, mycket ärlig. Vi skulle säkert klara av att samarbeta och om det skulle bli problem, skulle vi säkert kunna lösa dom som vuxna män, säger Vettel.

– Jag vet inte om ryktena är att lita på, men bra om dom stämmer. Men i vilket fall som helst är det inte så stor skillnad vem jag kör med, om man vill vinna måste man slå alla förare.

Vettels nuvarande stallkamrat Mark Webber lär lämna Red Bull efter denna säsong och australiern ryktas ersätta Felipe Massa i Ferrari. Han har förhandlat med stallet redan tidigare år och nu kan kontraktet bli verklighet.

– Jag är fortfarande hungrig och vill klara mig bra här. Jag tror att jag har några år kvar. Jag fortsätter så länge som det känns roligt, säger Webber på Global Motorsport Media.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport