Hoppa till huvudinnehåll

Jessica sköljer näsan

Horn att skölja näsan med.
Horn att skölja näsan med. Bild: YLE nässköljning,Bihåleinflammation

Under en Radiodoktornsändning avtvingade doktorn Otto Lindberg redaktören Jessica Edén ett löfte om att "innan vi gör nästa sändning tillsammans ska du ha sköljt din näsa med en nässköljningskanna". Bakgrunden var att Otto i alla år har förespråkat nässköljning och att Jessica varje gång har sagt "usch, det låter äckligt". Till slut reagerade lyssnarna och tyckte att Jessica skrämde upp alla dem som inte vet hur en sköljning känns.

Så Otto höll i kameran och Jessica grabbade tag i näskannan.

Läs om bihåleinflammationer
De medicinska råden på denna webbplats är riktgivande. Kontakta alltid hälsovården ifall du oroar dig för din hälsa.

Webbdoktorn