Hoppa till huvudinnehåll

Fagerström i nytt franskt stall

Nina Fagerström, HIHS 2010
Nina Fagerström i Helsingfors 2010. Nina Fagerström, HIHS 2010 Bild: YLE nina fagerström

Hinderryttaren Nina Fagerström har skrivit på ett kontrakt med franska Haras de Couvains. Hon kommer att fungera som stallets tävlingsryttare redan om några veckor.

Haras de Couvains är ett av Frankrikes mest uppskattade stall och har fostrat många framgångsrika hästar för familjen Levallois genom åren.

Det var Eric Levallois från ägarfamiljen som tog kontakt med Fagerström, 30, efter att ha sett henne i Spanien.

- Efter att ha sett mig jobba med min häst där ringde han upp. Han behövde en ny ryttare för att få in flera hästar till stora mästerskap, förklarar Fagerström i Ridförbundets pressmeddelande.

Fagerström kommer att ta med sig fyra hästar från sitt eget stall till i Holland och även tävla vidare med dessa. Kontraktet med Haras de Couvains öppnar upp nya möjligheter för Fagerström att tävla på toppnivå.

Som bäst har Fagerström varit rankad 46:a i världen.

- Det här är en fantastisk nyhet av två orsaker. För det första får Nina nu komma tillbaka till den internationella eliten där hon befann sig för ett år sedan. För det andra är Niina oberoende vem hon rider på en stor tillgång för det finska landslaget, säger Tom Gordin från toppidrottsgruppen inom förbundet.

Läs mer om stallet på franska eller engelska.

Läs hela pressmeddelandet på finska på förbundets webbplats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport