Hoppa till huvudinnehåll

Allsvensk målvakt hittad död

Ivan Turina, 2009
Ivan Turina, 2009 Bild: Andrzej Grygiel / EPA / All Over Press turina

AIK:s kroatiska fotbollsmålvakt Ivan Turina är död. 32-åringen hittades avliden hemma på torsdagsmorgonen. Polisen misstänker inte att det ligger något brott bakom dödsfallet.

Polisen fick larm kl. 7.23 i morse och hittade Turina död i sin lägenhet.
– Jag kan bekräfta att Ivan Turina är död men det finns inga misstankar om brott, säger Patrik Nuss, biträdande stationsbefäl vid Västerortspolisen till Aftonbladet.

Dödsorsaken klarnar först efter obduktionen.
– Han avled hastigt i sömnen. Vi försöker med läkarnas hjälp reda ut vad som hänt. Han var fullt frisk, säger Gabriella Blombäck, mediekontakt i AIK, till SVT Sport.

AIK:s ordförande Johan Segui berätter enligt Aftonbladet att Turina hade ett medfött hjärtfel, men Blombäck menar att de bekymren borde ha varit förbi.

– Han har inte haft några hjärtproblem. Vi har gjort sådana test i höst. Jag vet att våra läkare har sagt att han inte hade några kända hjärtfel, säger hon till Expressen.

– Jag känner inte till något annat hjärtfel, förutom att han hade ett litet fel på en hjärtklaff som han föddes med. Men han har inte sjuk för det. Det har inget ingenting med det här att göra, säger lagläkaren Karol Zyto till Aftonbladet.

Turina har varit en stabil förstamålvakt i AIK sedan han anslöt 2010. För några månader sedan skrev han på ett nytt kontrakt som skulle ha hållit honom i Stockholm fram till 2016.

Turina lämnar sig två ettåriga döttrar och en gravid fru.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport