Hoppa till huvudinnehåll

Stefan: Jag, syndiga människa!

Stefan Paavola skålar med vatten
Kan man skåla med vatten? Stefan Paavola skålar med vatten Bild: YLE/Stefan Paavola stefan paavola

Valborg är förbi. Jag har syndat. På valborgsmässoafton blev det en och annan öl, rödvin, brandy och akvavit. Jag åt en fjuttig bit chokladkaka med ytterst lite vispgrädde. Mitt enda försvar är att jag hade mycket roligt. På första maj en öl och en halv pizza.

Men jag skall försöka se det positiva i mina synder. Jag avstod från en stor bit chokladkaka och en halv pizza, samt en hel del öl på första maj. Hade den stora äran att sjunga ett par låtar med bandet Rhino Horns and the Soul Section på första maj. Detta på en terrass i gamla stan i Borgå.
Där fick jag betrakta berusade människor nykter.

Skål!

Det är alltid lika tragikomiskt. Man börjar luta mot total nykterhet. Men folk hade roligt, många kramade varandra dansade och sjöng. Tänk om vi betedde oss lika i nyktert tillstånd. Globalt sett skulle en hel del problem lösas, en modifierad johnlennonmodell. Skall man ha dåligt samvete för att man har druckit lite sprit och haft roligt?
Mitt svar är nej. Men man kunde ju nog försöka släppa loss utan sprit. Ibland då jag spelar och sjunger kan jag känna mig helt fri från alla hämningar. Så var det att sjunga på första maj. Det är en obeskrivligt fin känsla, utan baksmälla. Kanske man kan nå någonting liknande då man dansar och låter musiken föra. Men, som sagt, ha inte dåligt samvete för att du har haft roligt. Skål för glädjen!

Vårsemester

Från och med i morgon är jag på semester och återkommer till jobbet den trettonde maj. Har ett intressant äventyr framför mig. Får vara med och segla skonaren Helena från Nystad till Helsingfors. Hur skall man kunna äta lätt på sjön när den kalla vårvinden går genom märg och ben? (Alkohol är förbjuden på båten, så ni läsare behöver inte dra några slutsatser...)
Efter den seglatsen skall jag fortsätta vårunderhållet på min egen skärgårdskryssare ”Aviva”. Slipande och målande och lackande. Då man gör det jobbet vill man ofta ”belöna” sig med något gott, men jag skall kämpa emot.

Alla inlägg i konditionsdagboken

 • Mathias: Skammens dag
 • Stefan: Spegeln tolkar enligt egen vilja
 • Mathias: Ananassymfoni
 • Stefan: Kom till mig!
 • Stefan: Är det sunt att leva sunt?
 • Mathias: Mänskomaskinen
 • Mathias: Ondskefulla Valborg!
 • Stefan: Slagg ut genom fötterna
 • Stefan: Jag, syndiga människa
 • Mathias: Int´ så vakär, men sällsynt
 • Mathias: Akseli Koskela är min idol
 • Mahias: Löparens tånttåheter
 • Stefan: Två kilo på en vecka
 • Stefan: In i mig
 • Stefan: - 9kg och friskare blod!
 • Mathias: Mannen som försvann
 • Se när mathias och Stefan får sina resultat
 • Stefan: Det var fest i lördags
 • Läs också

  Nyligen publicerat - Östnyland