Hoppa till huvudinnehåll

Bruce Springsteen-utställning i Åbo

Bild: Yle/Linus Hoffman bruce springsteen-utställning,Åbo

På fredag öppnas i Åbo en utställning om Bruce Springsteen.


Fotografen Riku Olkkonen har tagit foton på alla 48 konseter han varit på och har nästan 50 000 foton. Nu ställer han ut de 41 bästa fotografierna på Åbo stadsbiblioteks musikavdelning. Utställningen är öppen till slutet av juni.

Olkkonen har redan i 25 år varit på Bruce Springsteens konserter, och var naturligtvis också med om de två konserterna i Oslo tidigare denna vecka. På fredag och lördag är han på konserterna i Stockholm, och på tisdag och onsdag i Åbo. Under de första åren måste han smuggla in sin kamera och ta foton i smyg, men fotona var så bra att han numera är officiell fotograf för Backstreet, Springsteens fantidning.

- I första hand vill jag ändå njuta av konserterna. Det är inte mitt jobb, utan ett brinnande intresse.

Förra veckan diskuterades både i Sverige och Finland om hur media gjorde sig lustiga på beliebers, Justin Biebers fans, bekostnad. Olkkonen säger att man nog får skratta åt hans intresse, om man vill. Han medger att han som Brucefan också har väntat utanför hotell för att få se en skymt av sin idol, och att han var överlycklig då han fick sin första autograf, men att han inte tjöt av glädje som en del fans kan göra.

Också nu finns det hängivna fans som väntar på Bruce Springsteens konsert i Åbo. Först på plats utanför Åbohallen var Forssabon Irene Postolache, som tillsammans med sin man började köa i onsdags, sex dagar innan konserten.