Hoppa till huvudinnehåll

Nästan 100 000 euro i finlandssvenskt idrottsstöd

Bild: Yle julia melin

Finlands Svenska Idrott har delat ut årets föreningsstöd för 99050 euro till idrottsföreningarna i Svenskfinland. Föreningsstödet samlade i år 78 ansökningar och sammanlagt beviljades 58 föreningar stöd.

FSI är i år speciellt nöjda över medvetna utbildningssatsningar som ett flertal föreningar gör samt över samarbetsprojektens mångfald och karaktär.

– Vi är glada att de finlandssvenska idrottsföreningarna medvetet satsar på att utbilda både gamla och nya ledare och tränare, och att idrottsföreningarna i hela Svenskfinland visat prov på bra verksamhet, säger FSI:s generalsekreterare Michael Oksanen.

Bland ansökningarna kan nämnas Vasa Idrottsakademi VRIA som beviljades stöd för den grenträningsverksamhet de bedriver i samarbete med FSI:s medlemsförbund och föreningar, samt Finlands Handbollsförbund som fick stöd för utbildningsmaterial och -program för juniortränare.

– Det är viktigt att kunna stöda och uppmuntra de finlandssvenska idrottsföreningarna. Glädjande är att vi kan vara med och stöda större helheter som gynnar flere idrottare och föreningar, säger FSI:s ordförande Jan-Erik Enestam i ett pressmeddelande.

Beviljandet av föreningsstödet sker med hjälp av de finlandssvenska fondernas medel. År 2013 ansvarade FSI för ansökningsförfarandet och utdelningen av pengarna för sjunde gången.

Se vem som beviljats understöd här

Läs också

Nyligen publicerat - Sport