Hoppa till huvudinnehåll

Cleveland-kidnapparen far till barnet

Ariel Castro Bild: AFP / Lehtikuva ariel castro

Ett preliminärt DNA-test visar att den 52-årige mannen som kidnappade tre unga kvinnor och höll dem fångna i tio år i Cleveland i USA, är far till den 6-åriga flicka som också hittades i huset.

Myndigheter i delstaten Ohio har bekräftat att mannen är far till flickan. Åklagaren i Cleveland meddelade att 52-årige Ariel Castro är far till barnet som en av de kidnappade kvinnorna, 27-åriga Amanda Berry, fött under fångenskapen.

Åklagaren överväger att yrka på dödsdom för Castro, som förutom kidnappning och våldtäkt också åtalas för mord, eftersom han misstänks ha orsakat flera missfall genom att misshandla kvinnorna då de var gravida.

Kvinnorna lyckades fly från huset i måndags.

(AFP, Reuters)

Läs också