Hoppa till huvudinnehåll

Ung fotokonst jubilerar på Fotomuseet

Hertta Kiiski: Fotografens dotter
Hertta Kiiski: Fotografens dotter Bild: Hertta Kiiski hertta kiiski

Föreningen för fotografistuderande, Valokuvauksen opiskelijat (VOry), har verkat som studenternas egen röst redan i 40 år, och jubileet till ära beslutade man sig för att ställa i ordning en utställning som samtidigt blir en titt på vad fotokonst är idag.

Utställningen ”Summer School” presenterar verk av 55 blivande fotografer från sex skolor i branschen. Utställarna utbildar sig till fotografer och bygger sin framtid på fotografin – och detta i en tid som kräver och frambringar mer bildkommunikation än någonsin tidigare.

Den centrala frågan för utställningen lyder också: ”Vad innebär det att vara fotograf när alla är fotografer?”.

Marit Lindqvist har besökt utställningen tillsammans med tre tjejer som studerar fotografi vid Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad, nämligen Inari Lepistö, Aino Aksenja-Rissanen och Elise-Anette Kokkonen.

Utställningen "Summer School" visas på Fotografiska museet i Helsingfors t.o.m. 28 juli.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje