Hoppa till huvudinnehåll

Räddaren Ramsey blev stjärna

Bild: Youtube ramsey

Charles Ramsey var grannen som hjälpte Amanda Berry, en av de tre kidnappade kvinnorna, ut ur huset där hon hållits som fånge i tio år.

Ramsey har blivit något av en internetstjärna efter att han gett intervjuer till bland annat tv-kanalen ABC. Det har gjorts en video på Youtube där man klistrat ihop hans uttalanden till en sång.

Många har reagerat mot att Ramsey betraktas som ett skämt i stället för att betraktas som en hjälte.

"Om du inte ser ut som en hjälte, talar som en hjälte, klär dig som en hjälte (...) är du endast ett till kugghjul i komikens maskineri" skriver clevelandbon Eris Zion Venia Dyson i ett brev till Ramsey som hon publicerade på sin blogg.

"När en liten, vacker vit kvinna springer till en svart mans armar vet du att något är på tok" sade Ramsey i intervjun till ABC.

Dyson skriver hur Ramsey uttrycker sanning på det enklaste möjliga sättet. Ramseys uttalande på ABC lyfte upp fördomarna som vita amerikaner fortfarande hyser mot den svarta befolkningen, tycker Dyson

- I Amerika lär vi oss att vara rädda för svarta män, menar Dyson.

McDonald's gör PR av Ramsey?

På onsdagen twittrade snabbmatsjätten McDonald's om händelseförloppet i Cleveland.

- Vi högaktar kidnappningsoffren i Ohio för deras mod och respekterar att de vill vara i fred. Bra gjort Charles Ramsey - vi hör av oss, skrev McDonalds på Twitter.

Än så länge handlar det bara om ett twittermeddelande. Frågan kvarstår om McDonalds kommer att använda kidnappningsdrama i jakt på god publicitet.

McDonalds twittermeddelande härrör från att Ramsey i en intervju sade att han höll på att äta sin McDonalds hamburgare då Amanda Berry sprang mot honom.

Läs också