Hoppa till huvudinnehåll

Rikala sexa i världscupöppningen

Anne Rikala
Rikala visade att hon är i form inför tävlingssäsongen. (arkivbild) Anne Rikala Bild: YLE paddling

Anne Rikala var nöjd med säsongsstarten i kanot. Hon placerade sig sexa på K1 1 000 meter i världscupen i ungerska Szeged.

- Det var en snygg start på säsongen. Insatsen i finalen var strålande, särskilt med tanke på att den här tävlingen gick direkt efter träningssäsongen. Huvudmålet i sommar är VM som går av stapeln först i månadsskiftet augusti-september, sade Rikalas tränare Petteri Pitkänen.

Rikala tävlar igen nästa veckoslut i Racice i Tjeckien.

I Szeged tävlade också en annan finländare, nämligen Miika Dietrich, som var femma i C-finalen i herrarnas K1 1 000 meter.

- Det var Miikas bästa insats på 1 000 meter i de här tävlingarna. Nivån var hög också i C-finalen, så man kan vara riktigt nöjd med Miikas prestation. I morgon avgörs B-finalen på Miikas huvudsträcka 500 meter, och där är allt möjligt, sade tränaren Pitkänen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport