Hoppa till huvudinnehåll

Nej till två vindmöllor i Korpo

Vindmöllor
Vindmöllor Bild: YLE / Marnie Burkhart mölla

Åbo förvaltningsdomstol har sagt nej till två vindmöllor i byn Österretais i Korpo. Ett av vindkraftverken får inte alls byggas, medan bygglovet för den andra möllan måste behandlas på nytt av byggnämnden. Det här för att man inte har utrett hur vindmöllan påverkar väderradarn i Rumar.

Byggnämnden i Pargas gav tidigare grönt ljus för två vindkraftverk på området. Flera grannar samt Meteorologiska institutet besvärade sig ändå över planerna till förvaltningsdomstolen. Enligt grannarna har man inte utrett hur vindmöllorna påverkar invånarna och naturen på området. Meteorologiska institutet ansåg att vindkraftverken kan störa väderradarn i Rumar.

Bolaget som vill bygga vindmöllorna har i sin tur meddelat att de lägger ner planerna att bygga det sydliga vindkraftverk, som nu fick avslag.

Brist på lämpliga områden för vindkraft i Pargas
Grönt ljus för Österretaismöllorna

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland