Hoppa till huvudinnehåll

Hon går från klarhet till klarhet

Li Andersson var en röstmagnet i kommunalvalet. li andersson

Den unga politikern Li Andersson anlitas flitigt som debattör om vitt skilda saker och hon blev röstmagnet i Åbo i vårt senaste kommunalval. Men hur och varför började det hela? Var och när fick hon sitt stora samhälleliga intresse?

Allt började redan i högstadiet där hennes umgänge debatterade och hade många åsikter om samhället. Intresset för politik höll i sig genom skoltiden och via de vänsterunga rullade det på.
Någon politisk förebild har hon direkt inte, men det finns flera som varit hjälpsamma och gett henne sitt stöd.

Li Anderssons framfart inom det politiska har varit imponerande. Hon är verbal och uttrycker sig väl och verkar orädd - det har gjort att hon varit som en skänk från ovan för partiet, säger professor Lauri Karvonen. Som också tycker att hon har haft en bra nisch just nu att komma fram i politiken, då behovet är stort att engagera nya unga människor.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland