Hoppa till huvudinnehåll

En nyanserad bild av Ekenäs

Konstnären Johanna Adebäck framför utställningen Min stad
Konstnären Johanna Adebäck framför utställningen Min stad Bild: Yle / Monica Slotte min stad,Ekenäs

Under fem dagar visas bilder av hur 30 Ekenäsbor ser på sin stad. Bilderna visas i en tom butikslokal i Ekenäs centrum. Utställningen Min stad är ett resultat av konstnären Johanna Adebäcks samarbete med Ekenäsbor.

30 personer har med hjälp av en engångskamera och karta dokumenterat hur de ser på sin stad.

Johanna Adebäck var gästkonstnär vid Pro Artibus i februari och mars. Hon anser att bilden av Ekenäs blir nyanserad genom utställningen.

Där finns allt ifrån de traditionella pittoreska bilderna av Knipan och Ekenäs torg till bilder av tomma butikslokaler, lopptorg och en söndersparkad frusen ölburk. Eftersom bilderna är tagna under vintern finns det mycket snö på bilderna.

Om du vill se utställningen Min stad kan du besöka den tomma butikslokalen bredvid K-market Matilda (Skillnadsgatan 13) torsdag - söndag 16–19.5 kl. 10-19. Det går också bra att titta in i kväll 15.5 mellan kl. 16-20 då det är vernissage.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland