Hoppa till huvudinnehåll

Beckham avslutar karriären

David Beckham, sommar 2012
Förutom toppspelare är Beckham känd som stilikon. David Beckham, sommar 2012 Bild: EPA / All Over Press beckham

David Beckham avslutar sin fotbollskarriär. Det var Englands fotbollsförbund FA som först bekräftade nyheten på sin officiella Twitterprofil.

Den 38-årige David Beckham har en framgångsrik karriär bakom sig med spel i storklubbar som Manchester United, Real Madrid, AC Milan och Paris Saint-Germain. PSG blev också stilikonens sista klubb, och där slutade ju säsongen i dur då laget vann franska mästerskapet. Förutom ligaseger i Frankrike vann han också ligamästerskapet i England med ManU, i Spanien med Real Madrid och i USA med Los Angeles Galaxy.

Beckham, vars position var mittfältare, spelade 115 landskamper för England. Sin hundrade match gick mot Frankrike den 26 mars 2008. Han är en av bara fem spelare någonsin som har nått 100 spelade A-landskamper för England. Antalet fullträffar i den engelska landslagströjan är 17.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport