Hoppa till huvudinnehåll

Skolmusik 2013 når sin kulmen


Ungdomsevenemanget Skolmusik 2013 avslutas med en stor festkonsert för alla deltagare i Barona-arenan i Esbo. Konserten där alla tusentals skolmusikdeltagare uppträder med en gemensam repertoar streamas direkt på Svenska.yle.fi med start kl. 14. Se konserten på Arenan

- Skolmusik ordnas vart tredje år och lockar tusentals skolelever till en gemensam sångfest. Skolmusik 2010 i Mariehamn lockade cirka 4 500 deltagare och förväntningarna på en stor festival i Esbo är också höga. Den ståtliga Barona-Arenan är redan bokad för festkonserterna och där finns kapacitet för upp till 5000 personer, påpekar verksamhetsledaren Martin Enroth.

Lördagens program

  • Gemensam övning inför festkonserten
  • Workshops
  • Gästkonserter
  • Stor Festkonsert i Barona-Arenan för alla deltagare!

I Skolmusik 2013 deltar i huvudsak elever från årskurs tre och uppåt i grundskolan, gymnasieelever och yrkesstuderande samt elever från musikinstitut, folkhögskolor och orkestrar.
Lördax i Radio Vega kollar upp stämningarna inför huvudkonserten och X3M för dig behind the scenes.

Radio Vega sänder därutöver lördagens festkonsert varvad med intervjuer och snack i Skolmusik 2013 onsdagen den 22 maj kl. 21.10. Både konserten och radiokonserten finns på Arenan i 30 dagar efter sändning.

- Det känns roligt att vi kan erbjuda ett så här digert paket från ett av de största skolevenemangen i Svenskfinland. Med schlager som tema är ju också tidpunkten mitt i prick, konstaterar Mårten Svartström.

Mera information hittar du på sajten Skolmusik 2013! Se fredagens inslag om Skolmusik på Arenan.

Yle Nyheters Anna Savonius livebloggar från Skolmusik 2013 inför den stora konserten som avslutar evenemanget. Läs hennes liveblogg här!

Info: Här fanns tidigare en liveblogg. Den är numera borttagen.