Hoppa till huvudinnehåll

BK-46 tränas nu av Markku Palmroos

Markku Palmroos är ny tränare för BK-46:s fotbollsmannar. Bild: Yle/ Bubi Asplund markku palmroos

Karisföreningen BK-46 har anställt Markku ”Fana” Palmroos som tränare för herrarnas fotbollslag i division 2. Palmroos efterträder Timo Tuomi som avgick på onsdagskvällen.

- Jag vet att BK-46 är en bra klubb och har ett bra lag, det har man visat de två senaste säsongerna genom att nästan stiga till division 1. Jag kommer gärna hit, säger 51 år gamla Markku Palmroos tidigare målvakt på liganivå.

Palmroos tränade division 2-laget Lohjan Pallo några säsonger, men fick sparken i juli i fjol. För några år sedan var han tränare för Ekenäs IF:s fotbollsmannar. Närmast har han fungerat som chefstränare för Helsingforsklubben HJK:s A-juniorer. Dessa två uppdrag kommer inte nämnvärt att störa tränarjobbet i Karis.

- Det kan förstås hända att det kan kollidera någon gång och då kan jag inte komma hit, men då sköter spelarna Lassi Luoto och Kalle Tallqvist tränandet av laget, säger Palmroos.

Fyra raka förluster

BL-46 inledde serien med en vinst, men har sedan förlorat fyra matcher efter varandra. Palmroos tycker att utmaningen är intressant.

- Några segrar ändrar ju placeringen i tabellen snabbt. Nu ligger vi tio poäng från toppen, så allting är ännu möjligt, säger Palmroos och konstaterar att siktet fortsättnings är på en topplacering i tabellen.
På måndag (20.5) efter endast en träning med det nya laget möter Palmroos adepter Grankulla IFK på sportplanen i Karis.

- Visst kommer det att blir ändringar i laget. Det är väl självklart, säger han.

Tänker framåt

BK-managern Tom Pihlström lyser som en sol då han berättar att stämningen i laget är på topp.

- Det är ju klart det. Det finns ju inte många lediga tränare den här tiden på året, men Palmroos nappade snabbt på vårt erbjudande, säger Pihlström.

Han konstaterar att Palmroos anställning mycket väl kan bli längre än en säsong.

- Visst tänker vi framåt hela tiden, säger Tom Pihlström.

Läs också