Hoppa till huvudinnehåll

Pussy Riot-medlem hungerstrejkar

Jekaterina Samutsevitj (till vänster) med Maria Aljochina och Nadja Tolokonnikova
Jekaterina Samutsevitj (till vänster) frigavs i höstas men Maria Aljochina och Nadja Tolokonnikova är fortfarande fängslade. Jekaterina Samutsevitj (till vänster) med Maria Aljochina och Nadja Tolokonnikova Bild: Maxim Shipenkov / EPA maria aljochina

I Ryssland har en av de fängslade medlemmarna i punkgruppen Pussy Riot börjat hungerstrejka. Maria Aljochina protesterar mot att hon inte fick närvara vid sin egna domstolsförhandling om villkorlig frigivning.

Aljochina meddelade domstolen via en videolänk från fängelset om att hennes juridiska rättigheter blivit kränkta. Hon gav också sina advokater order om att inte närvara innan hon personligen kan vara med om förhandlingen.

Som bäst sitter två medlemmar i Pussy Riot av fängelsestraff på två år, efter att ha framfört en Putin-kritisk sång i en katedral i Moskva i fjol. Den andra av dem, Nadja Tolokonnikova, beviljades inte villkorlig frigivning då hon hade en motsvarande domstolsförhandling förra månaden.

Den tredje medlemmen, Jekaterina Samutsevitj, frigavs i oktober.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes